Blog

Stappenplan om je digitale foto's te sorteren

Spullen zijn niet de enige dingen die opgeruimd kunnen worden. Digitale bestanden zoals foto’s hebben zo nu en dan ook een opruimbeurt nodig. Dat is iets waar vaak geen prioriteit bij ligt omdat we het niet letterlijk zien liggen. Maar ergens in je achterhoofd voel je vaak wel dat je daar echt eens aan moet beginnen. Dat kan best onrust of druk geven. Daarom is het een goed idee om eens flink digitaal te gaan opruimen! 

Lees meer »

Kijktips

Na het lezen van deze blog en het kijken van de documentaires waar ik naar verwijs, weet ik bijna zeker dat het een stuk makkelijker voor je is om minder kleding te kopen. Goed voor jou, je portemonnee, de werknemers die de kleding maken, de mensen die leven in gebieden waar afgedankte kleding gedumpt wordt én het milieu!

Lees meer »

10 tips voor een simpeler leven

Dagelijks zijn er zoveel kleine en grote keuzes die we moeten maken. Daarom ben ik er voorstander van om jezelf zoveel mogelijk gewoontes aan te leren zodat je er niet over na hoeft te denken. Zo wordt het leven wat eenvoudiger. 

Lees meer »

Hoe organiseer ik mijn thuiswerkplek?

Velen van ons hebben inmiddels een mooie werkplek in huis, de 'thuiswerkplek'. Maar hoe kun je deze goed organiseren, zonder dat er steeds spullen van andere gezinsleden op belanden? Hieronder volgen wat tips. 

Lees meer »

Help, mijn huis is een rommel

Of je nu single bent, 7 kinderen rond hebt rennen of samen met je kat woont; als je niet van opruimen houdt, kan het snel een rommel worden. Zonder dat je het door hebt komen er zoveel spullen je huis in en voor je het weet heb je overal rommelhoekjes. Dit is nou precies het punt waar ik denk: yes, ik wil je helpen! 

Lees meer »

Wanneer schakel je een opruimcoach in?

Misschien verwacht je hier een kant en klaar antwoord. Bijvoorbeeld: als je 64 paar schoenen hebt die overal verspreid in je huis liggen, dan heb je een opruimcoach nodig. Of als je je keukenkastje niet open krijgt zonder dat er meteen iets uitvalt.

Lees meer »