Blog

Stappenplan om uw digitale foto's te sorteren

Spullen zijn niet de enige dingen die opgeruimd kunnen worden. Digitale bestanden zoals foto’s hebben zo nu en dan ook een opruimbeurt nodig. Dat is iets waar vaak geen prioriteit bij ligt omdat we het niet letterlijk zien liggen. Maar ergens in uw achterhoofd voelt u misschien wel dat u daar echt eens aan moet beginnen. Dat kan best onrust of druk geven. Daarom is het een goed idee om eens flink digitaal te gaan opruimen! 

Lees meer »

Kijktips

Na het lezen van deze blog en het kijken van de documentaires waar ik naar verwijs, weet ik bijna zeker dat het een stuk makkelijker voor u is om minder kleding te kopen. Goed voor uzelf, uw portemonnee, de werknemers die de kleding maken, de mensen die leven in gebieden waar afgedankte kleding gedumpt wordt én het milieu!

Lees meer »

10 tips voor een simpeler leven

Dagelijks zijn er zoveel kleine en grote keuzes die we moeten maken. Daarom ben ik er voorstander van zoveel mogelijk (goede) gewoontes aan te leren zodat ik er niet over na hoef te denken. Zo wordt het leven wat eenvoudiger. 

Lees meer »

Hoe organiseer ik mijn thuiswerkplek?

Velen van ons hebben inmiddels een mooie werkplek in huis, de 'thuiswerkplek'. Maar hoe kunt u deze goed organiseren, zonder dat er steeds spullen van andere gezinsleden op belanden? Hieronder volgen wat tips. 

Lees meer »

Help, mijn huis is een rommel

Of u nu alleen woont, 7 kinderen rond hebt rennen of samen met uw kat woont; als u niet van opruimen houdt, kan het snel een rommel worden. Zonder dat u het door hebt komen er zoveel spullen uw huis in en voor u het weet hebt u overal rommelhoekjes. Dit is nou precies het punt waar ik denk: ja, ik wil u helpen! 

Lees meer »

Wanneer schakelt u een opruimcoach in?

Het zou makkelijk zijn als ik hier een kant en klaar antwoorde op had. Bijvoorbeeld: als u 64 paar schoenen hebt die overal verspreid in uw huis liggen, dan hebt u een opruimcoach nodig. Of als u uw keukenkastje niet open krijgt zonder dat er meteen iets uitvalt.

Lees meer »