Help, mijn huis is een rommel

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 10:46


Of u nu alleen woont, 7 kinderen rond hebt rennen of samen met uw kat woont; als u niet van opruimen houdt, kan het snel een rommel worden. Zonder dat u het door hebt komen er zoveel spullen uw huis in en voor u het weet hebt u overal rommelhoekjes. Dit is nou precies het punt waar ik denk: ja, ik wil u helpen! 


De laatste jaren heb ik namelijk geleerd wat de oplossing van dit probleem is. Of eigenlijk moet ik spreken in meervoud. Oplossingen dus. In deze blog ga ik hier kort op in. Ik wil natuurlijk niet dat u in slaap valt.. ;-)

Tip 1: leer nee te zeggen tegen spullen.
Hebt u overal reclamefolders rondslingeren?
Een nee/nee sticker op je brievenbus doet wonderen. 
Staat u in de winkel en twijfelt u of u die leuke sfeerkaars gaat kopen ook al hebt u er thuis al 8 staan? Zeg nee! 
Vraagt uw buurvrouw of u dat mooie servies van haar wilt hebben? Zeg nee, als u er niet dolenthousiast van wordt. 
Gratis zegels/plastic cadeautjes bij de kassa? Zeg nee!

Nou goed, u hoeft natuurlijk niet overal nee tegen zeggen. Als het iets is wat u nodig hebt of gewoon erg leuk vindt, neem het dan aan. Maar wees wat strenger in wat u wel en niet uw huis binnenhaalt. Wat u niet koopt/aanneemt hoeft u namelijk ook niet op te ruimen. 

Tip 2: start met een simpel projectje
Spullen wegdoen kan best lastig zijn. Begin daarom met iets makkelijks zoals een keukenlade of de badkamerkast. Daar zit vaak niet zoveel emotionele waarde aan en zo kunt u dus makkelijker de keuze maken of u iets houdt of niet. Door met iets simpels te beginnen ziet u snel verbetering en daar krijgt u weer voldoening van. Vaak ook motivatie om meer te gaan opruimen. 

Tip 2: geef uw spullen een vaste plek.
Het klinkt zo simpel en dat is het eigenlijk ook. Maak een logische indeling voor uw spullen. Bijvoorbeeld een lade waar u al uw pennen, scharen, lijm, nietjes, plakband etc. bewaart. Als u dan iets zoekt weet u direct waar u moet zijn. Zo koopt u ook niet zo snel iets dubbel omdat u weet wat u in huis hebt. Als spullen een vaste plek hebben kunt u ook beter makkelijke opruimgewoontes volhouden. 

Tip 4: doneer uw dubbele spullen.
Hoeveel scharen hebt u in huis? Hoeveel zaklampen? En hoeveel gebruikt u er? Van veel spullen hebben we geen 5 stuks nodig, maar toch zijn we vaak wel geneigd om veel dubbele spullen te houden/kopen. Bedenk wat u wel nodig hebt en doneer de rest aan de kringloop of een andere organisatie die er wat nuttigs mee doet. Wie weet maakt u er iemand erg blij mee. 

Wilt u graag hulp bij het opruimen? Dan kom ik graag bij u langs. Neem gerust (vrijblijvend) contact met mij op.
Hoe dan ook: veel succes met uw opruimproject!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.