Help, mijn huis is een rommel

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 10:46


Of je nu single bent, 7 kinderen rond hebt rennen of samen met je kat woont; als je niet van opruimen houdt, kan het snel een rommel worden. Zonder dat je het door hebt komen er zoveel spullen je huis in en voor je het weet heb je overal rommelhoekjes. Dit is nou precies het punt waar ik denk: yes, ik wil je helpen! 


De laatste jaren heb ik namelijk geleerd wat de oplossing van dit probleem is. Of eigenlijk moet ik spreken in meervoud. Oplossingen dus. In deze blog ga ik hier kort op in. Ik wil natuurlijk niet dat je in slaap valt ;-)

Tip 1: leer nee zeggen tegen spullen.
Heb je overal reclame rondslingeren? Een nee/nee sticker op je brievenbus doet wonderen. 
Sta je in de winkel en twijfel of je die leuke sfeerkaars gaat kopen ook al heb je er thuis al 8 staan? Zeg nee! 
Vraagt je buurvrouw of je dat mooie servies van haar wilt hebben? Zeg nee, als je er niet dolenthousiast van wordt. 
Gratis zegels/plastic cadeautjes bij de kassa? Zeg nee!

Nou goed, je hoeft natuurlijk niet overal nee tegen zeggen. Als het iets is wat je nodig hebt of gewoon erg leuk vindt, neem het dan aan. Maar wees wat strenger in wat je wel en niet je huis binnenhaalt. Wat je niet koopt/aanneemt hoef je namelijk ook niet op te ruimen. 

Tip 2: start met een simpel projectje
Spullen wegdoen kan best lastig zijn. Begin daarom met iets makkelijks zoals een keukenlade of de badkamerkast. Daar zit vaak niet zoveel emotionele waarde aan en zo kun je dus makkelijker de keuze maken of je iets houdt of niet. Door met iets simpels te beginnen zie je snel verbetering en daar krijg je weer voldoening van. Vaak ook motivatie om meer te gaan opruimen. 

Tip 2: geef je spullen een vaste plek.
Het klinkt zo simpel en dat is het eigenlijk ook. Maak een logische indeling voor je spullen. Bijvoorbeeld een lade waar je al je pennen, scharen, lijm, nietjes, plakband etc. bewaart. Als je dan iets zoekt weet je direct waar je moet zijn. Zo koop je ook niet zo snel iets dubbel omdat je weet wat je in huis hebt. Als spullen een vaste plek hebben kun je ook beter makkelijke opruimgewoontes volhouden. 

Tip 4: doneer je dubbele spullen.
Hoeveel scharen heb je in huis? Hoeveel zaklampen? En hoeveel gebruik je er? Van veel spullen hebben we geen 5 stuks nodig, maar toch zijn we vaak wel geneigd om veel dubbele spullen te houden/kopen. Bedenk wat je wel nodig hebt en doneer de rest aan de kringloop of een andere organisatie die er wat nuttigs mee doet. Wie weet maak je er iemand erg blij mee. 

Wil je graag hulp bij het opruimen? Dan kom ik graag bij je langs. Neem gerust (vrijblijvend) contact met mij op.
Hoe dan ook: veel succes met jouw opruimproject!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.