Hoe organiseer ik mijn thuiswerkplek?

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 14:26

Velen van ons hebben inmiddels een mooie werkplek in huis, de 'thuiswerkplek'. Maar hoe kun je deze goed organiseren, zonder dat er steeds spullen van andere gezinsleden op belanden? Hieronder volgen wat tips. 


Tip 1: zorg dat je een vaste plek in huis hebt waar je werkt. 
Voor als je dit nog niet hebt: creëer een plek in huis waar je rustig kunt werken. Heb je niet veel ruimte? IKEA biedt vele oplossingen voor slimme werkplekken, zoals een inklapbaar bureau. Zorg wel dat je er een ladekast of ander opbergsysteem bij hebt staan zodat je je werkspullen altijd makkelijk kunt pakken.
Ps. ik word niet gesponsord hoor ;-)

Tip 2: sorteer alle spullen soort bij soort. 
Het klinkt simpel, maar in de praktijk hebben we vaak toch veel spullen door elkaar heen liggen, in een niet-logische volgorde. Zorg ervoor dat je een lade hebt met al je pennen, potloden, paperclips etc. Vul een andere lade met papier, inkt en enveloppen. Ga op deze manier door tot al je werkspullen een vaste plek hebben. Door alles soort bij soort op te bergen op een vaste plek, kun je het ook makkelijker opruimen als je klaar bent met werken. 

Tip 3: plan 1x per week een opruimmoment in en ruim na elke werkdag op wat je gebruikt hebt. 
Schrijf dit vooral in je agenda zodat je het niet vergeet. Als je bureau eenmaal op orde is, is het slim om het zo te houden door 1x per week alles te ordenen. Vaak zijn er dan weer wat papieren die weg kunnen of spullen die je toch niet nodig blijkt te hebben. Ruim na elke werkdag op wat je gebruikt hebt zodat je de volgende werkdag weer fris kunt starten. 

Wil je meer tips of praktische hulp? Ook zakelijke klanten help ik graag.
Zie hiervoor de pagina 'werkwijze > tarieven' of neem vrijblijvend contact met mij op. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.