Hoe organiseer ik mijn thuiswerkplek?

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 14:26

Velen van ons hebben inmiddels een mooie werkplek in huis, de 'thuiswerkplek'. Maar hoe kunt u deze goed organiseren, zonder dat er steeds spullen van andere gezinsleden op belanden? Hieronder volgen wat tips. 


Tip 1: zorg dat u een vaste plek in huis hebt waar u werkt. 
Voor als u dit nog niet hebt: creëer een plek in huis waar u rustig kunt werken. Hebt u niet veel ruimte? IKEA biedt vele oplossingen voor slimme werkplekken, zoals een inklapbaar bureau. Zorg wel dat u er een ladekast of ander opbergsysteem bij hebt staan zodat u uw werkspullen altijd makkelijk kunt pakken.
Ps. ik word niet gesponsord hoor ;-)

Tip 2: sorteer alle spullen soort bij soort. 
Het klinkt simpel, maar in de praktijk hebben we vaak toch veel spullen door elkaar heen liggen, in een niet-logische volgorde. Zorg ervoor dat u een lade hebt met al uw pennen, potloden, paperclips etc. Vul een andere lade met papier, inkt en enveloppen. Ga op deze manier door tot al uw werkspullen een vaste plek hebben. Door alles soort bij soort op te bergen op een vaste plek, kunt u het ook makkelijker opruimen als u klaar bent met werken. 

Tip 3: plan 1x per week een opruimmoment in en ruim na elke werkdag op wat u gebruikt hebt. 
Schrijf dit vooral in uw agenda zodat u het niet vergeet. Als uw bureau eenmaal op orde is, is het slim om het zo te houden door 1x per week alles te ordenen. Vaak zijn er dan weer wat papieren die weg kunnen of spullen die u toch niet nodig blijkt te hebben. Ruim na elke werkdag op wat u gebruikt hebt zodat u de volgende werkdag weer fris kunt starten.

Wilt u meer tips of praktische hulp? Ook zakelijke klanten help ik graag.
Zie hiervoor de pagina 'werkwijze > tarieven' of neem vrijblijvend contact met mij op. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.