Stappenplan om uw digitale foto's te sorteren

Gepubliceerd op 19 april 2022 om 13:56

Spullen zijn niet de enige dingen die opgeruimd kunnen worden. Digitale bestanden zoals foto’s hebben zo nu en dan ook een opruimbeurt nodig. Dat is iets waar vaak geen prioriteit bij ligt omdat we het niet letterlijk zien liggen. Maar ergens in uw achterhoofd voelt u misschien wel dat u daar echt eens aan moet beginnen. Dat kan best onrust of druk geven. Daarom is het een goed idee om eens flink digitaal te gaan opruimen! 

 


Deze blog gaat over het ‘opruimen’ van uw digitale foto’s. Daar help ik u graag bij door middel van het volgende stappenplan. 

  1. Verzamel al uw foto’s bij elkaar. Leg al uw fotokaartjes en/of fotocd’s in een bakje bij uw pc. Zet vervolgens alle foto’s van uw telefoon en camera op uw pc.
  2. Maak voor elk jaar 1 map met daarin 12 mappen zodat u voor iedere maand een map hebt, gesorteerd per jaar.
  3. Begin klein. Misschien overziet u het wel niet, omdat u zoveel bestanden hebt om uit te zoeken. Daarom is het goed om met één digitaal mapje of fotokaartje te beginnen. Dan krijgt u daarna vast een voldaan gevoel en ziet u dat het best meevalt.
  4. Pak steeds een fotokaartje en verwijder de foto’s die u niet meer wilt. Sorteer de foto’s vervolgens in het juiste ‘jaar/maandmapje’. Hebt u 10 foto’s van precies dezelfde positie en plek? Houd dan alleen de mooiste. Die andere 9 gaat u later vast niet missen. Verwijder wazige foto’s, tenzij het een dierbaar moment is waar u geen andere foto van hebt. Hiermee kunt u doorgaan tot u alle fotokaartjes, foto cd’s en de foto’s van uw telefoon en camera gehad hebt.
  5. Als u dit alles gesorteerd hebt, is het ook leuk om er een album van te maken. Zelf plak ik nog ouderwets in fotoboeken, maar u kunt natuurlijk ook online een album maken en laten drukken. Mijn tip hierbij is: print alleen de mooiste foto’s. U hebt alle foto’s nu digitaal geordend, dus u kunt ze daar altijd nog bekijken. Leg de lat vooral laag qua fotoalbums, zodat u het bij kunt houden. Zelf print ik ongeveer 15 foto’s per jaar voor het album van mijn man en ik samen en 20 foto’s per jaar voor het album van onze dochter. Deze plak ik aan het begin van elk jaar in de fotoalbums.
  6. Nu is het een kwestie van bijhouden. Plan 1x per maand of kwartaal een moment in om uw foto’s uit te zoeken en te sorteren op uw pc. Maak eventueel een mapje ‘uitprinten’ waar u iedere maand de mooiste foto’s vast apart zet.


Ik wens u heel veel succes en plezier!
Het is namelijk ook heel leuk om al die foto's eens goed te bekijken..
Ziet u dit alles niet zo zitten? Dan help ik u graag op weg!
Neem gerust contact met mij op.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.